Първи снимки на обновената Lada Niva

24

Модернизираната Lada 4x4 (бившата Niva) попадна в обектива на журналисти от "Российская газета" дни преди старта на серийното производство в края на месеца.

Както се очакваше, външните изменения са незначителни, а истинските изненади са в салона на всъдехода.

Отвън Lada 4x4 FL (от "facelift") общо взето се познава само по новата предна броня с вградени фарове против мъгла. Вътре обаче има коренно различно арматурно табло, кори на вратите, централна конзола и волан, информира Факти.бг.

Приборният панел прилича доста на този в Granta, а седалките имат различна форма. Отзад са се появили подглавници, а таванът е облицован с кора. 4x4 FL разполага и с навигационна система "ЭРА-ГЛОНАСС".

Климатикът вече се управлява с "шайби" вместо с познатите плъзгачи. Лостовете на скоростната и раздатъчната кутия обаче са останали без изменения. Еърбег във волана все още няма - Niva ще продължи да се предлага само с въздушна възглавница в седалката на водача.

Моделът ще се оборудва с добре познатия 1.7-литров бензинов двигател с мощност 83 к.с. и максимален въртящ момент 129 Нм. По план продажбите на Lada 4x4 FL трябва да започнат в началото на следващата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари