Първи смъртни случаи от грип през този сезон в Румъния

1
Починали са мъж на 58 години и жена на 78 години
Починали са мъж на 58 години и жена на 78 години Снимка: Getty Images/Guliver

В Румъния бяха регистрирани първите смъртни случаи от грип през този сезон

Това съобщи телевизия Диджи 24, като се позова на Националния център за наблюдение и контрол на заразните болести към Националния институт за обществено здраве, предаде БТА.

Починали са мъж на 58 години от окръг Тимиш и жена на 78 години от окръг Олт. И при двамата е потвърден грип А, подтип Н3. Мъжът е имал съпътстващи заболявания и не е бил ваксиниран срещу грип. За жената не е имало информация за съпътстващи заболявания, но тя също е била без противогрипна ваксина. Мъжът е починал на 14 април, а жената - на 17 април.

Телевизия Диджи 24 отбелязва, че броят на респираторните инфекции се е увеличил от момента, в който властите отмениха изискването за носене на маски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари