Четиригодишно момче почина от грип в Румъния

0
22 са смъртните случаи в страната от началото на годината
22 са смъртните случаи в страната от началото на годината

22 са смъртните случаи в страната от началото на годината

Четиригодишно момче почина от грип в болницата в Онещ, окръг Бакъу (Североизточна Румъния), предава Диджи24 и допълва, че 22 са смъртните случаи в страната от началото на годината. Детето е било от село в община Търгу Тротуш и е пристигнало в лечебното заведение в тежко състояние, с висока температура и гърчове.

Според Дирекцията за обществено здраве в Бакъу през седмицата от 8 до 14 януари в окръга са регистрирани 455 случая на грип или с почти 200 повече от предходната седмица. Най-много са регистрираните заболели във възрастовата група 15-49 години, съответно 70 случая, след това при хората над 65 години - 58 случая.

Високият брой потвърдени случаи на грип и респираторни инфекции наложи драстични ограничения в някои болници в страната, съобщават местни медии. В Окръжната болница в Бузъу свижданията са забранени, а във Фокшани продължителността на посещението е 15 минути, предавана Антена3.

В Румъния за момента няма грипна епидемия, уверяват от здравното министерство. Статистиката показва, че през втората седмица на новата година в страната са регистрирани почти 73 000 случая на настинка и грип. Най-много са те в Букурещ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари