Първа копка на най-мащабният проект в Русе за последните 40 години

4

Кметът Пламен Стоилов обясни, че това е най-стратегическият проект на Русе, който се осъществява през последните 40 години, и включва осем компонента, които ще се изпълняват поетапно.

Първо ще бъде изграден подлез при ж.п. линията за свързване на центъра с кварталите "Родина" и "Чародейка". Пътят ще започва от кръстовището на „Ялта“ с „Практикер“ и „Кауфланд“ и ще свършва до „Триъгълника“ в „Родина“, където ще се изгради кръгово движение.

"Това е най-важният инфраструктурен обект, който касае много сериозна промяна на транспортната свързаност на Русе. Огромни са плюсовете, като се започне от това, че първо ще се спестява време. Има и екологичен ефект, тъй като превозните средства няма да заобикалят три километра. Вредните вещества в атмосферата ще бъдат по-малко", обясни Стоилов.

До месец ще започне и реконструкцията на Кръговото до полицията, където се предвижда изграждането на нов подлез.

Кметът обясни, че заради строителните дейности ще се въведе временна организация на движението в района, като увери, че ще се търси минимално затруднение за гражданите и за превозните средства. Той призова за повече търпимост от страна на пешеходци и шофьори при реконструкциите. По същото време при ремонта на Кръговото ще се копае и за полагане на тръби на топлофикация от кръстовището на "Сердика" към Кръговото. 

Проектът трябва да приключи на 1 октомври 2015 година и с него да се подобри качеството на градския транспорт, осигуряване на по-добра достъпност на гражданите до него и намаляване на задръстванията.

Ще бъде въведена електронна система за таксуване на пътниците, а всички автобуси и тролейбуси ще са с GPS, който ще дава информация за трафика. Ще се реконструира и цялата тролейбусна мрежа. Ще бъдат изградени 14 км велоалеи, ще бъде монтирано и видеонаблюдение на възлови кръстовища.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари