Парламентът ще заседава извънредно на 25 и 26 септември

0
Депутатите ще изслушат министри, ще разгледат на първо четене промени в два закона
Депутатите ще изслушат министри, ще разгледат на първо четене промени в два закона Снимка: Народно събрание

Депутатите ще изслушат министри, ще разгледат на първо четене промени в два закона

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредни пленарни заседания на 25 септември (понеделник), от 12:00 ч., и на 26 септември (вторник) - от 9:00 часа. Програмата на предстоящите заседания е публикувана на сайта на Народното събрание.

В дневния ред за понеделник е проект на решение за попълване на състава на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО, както и проект на решение за приемане на правила за процедурата по обсъждане и приемане на законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България. Предвидено е изслушване на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, председателя на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова и председателя на ДАНС относно надеждността на машините за гласуване, извършване на тестове и проверки и обезпечаване на честни местни избори на 29 октомври.

Програмата включва и три часа парламентарен контрол, в който на въпроси да отговарят министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, министърът на здравеопазването Христо Хинков, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на образованието и науката Галин Цоков и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Във вторник депутатите ще започнат с първо четене на промени в Закона за държавната финансова инспекция и в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Следваща точка е законопроект за ратифициране на Споразумението за участие в указател, съдържащ данни за контакт с националните центрове за приемане на спешни повиквания (PSAP-DIR), между МВР, представлявано от дирекция „Национална система 112“, която е определеният център за приемане на спешни повиквания за Република България, и Европейския комуникационен офис, подписано в София на 7 април 2020 г. и в Копенхаген на 22 юли 2020 година.

Програмата предвижда и обсъждане на първо четене промени в Закона за управление на агрохранителната верига, както и на второ гласуване на промени в Кодекса на труда и в Кодекса за социално осигуряване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари