7 министри се явяват на парламентарен контрол

0
Министърът на здравеопазването ще отговаря на въпроси за починалата родилка в Русе
Министърът на здравеопазването ще отговаря на въпроси за починалата родилка в Русе Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването ще отговаря на въпроси за починалата родилка в Русе

В предстоящото пленарно заседание народните представители ще проведат парламентарен контрол и ще изслушат 7 министри.

Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на тринадесет въпроса свързани с предвидени финансови средства за финансиране на общински проекти за изграждане и обновяване на общинската инфраструктура, състояние на републиканските пътища, разрешаване на водната криза в община Омуртаг и други, информира БГНЕС.

Министърът на правосъдието Атанас Славов ще отговори на два въпроса относно обществена поръчка за доставка на газьол за отопление за нуждите на Главна дирекция “Изпълнение и наказание, както и още един относно обществена поръчка на Министерството на правосъдието за доставка на газьол за нуждите на Главна дирекция “Изпълнение на наказания”.

Галин Цоков, министър на образованието и науката ще отговори на четири въпроса относно извънкласна литература, която се предлага на учениците, резултат от задължителната матура по БЕЛ за зрелостници от випуск 2023г. и др.

Министърът на здравеопазването Христо Хинков ще отговори на шест въпроса относно месечните възнаграждения на лекарите в лечебните заведения за болнична помощ, държавният здравен контрол по спазване на законовите забрани за продажба и употреба на диазотен оксид (райски газ), починала родилка в Акушеро-гинекологичния комплекс към Университетска болница “Канев” в град Русе и др.

Кирил Вътев, министър на земеделието и храните ще отговори на пет въпроса относно закупуването на над 350 високопроходими автомобила от държавни горски предприятия за над 25 млн. лв., нерегламентирано отпускане на вода от язовир “Жребчево” и др.

Министърът на енергетиката Румен Радев ще отговори на два въпроса относно източник на формиране на информацията, докладвана към ЕК относно Министерство на енергетиката, за цените на газьол за отопление в България, както и относно цените в седмичния бюлетин на петролните продукти подаван от Министерство на енергетиката към ЕК.

Димитър Илиев, министър на младежта и спорта ще отговори на един въпрос относно информация за взаимодействие с община Монтана през 2023г. във връзка с получения приз “Европейски град на спорта 2023г”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари