Пантеона ще светне в лилаво

1
Световният ден за борба с инсулта е 29 октомври
Световният ден за борба с инсулта е 29 октомври Снимка: Dunavmost

Световният ден за борба с инсулта е 29 октомври 

Община Русе се присъединява към информационната кампания „Всяка минута е ценна! Научете симптомите на инсулта“ за отбелязване на Световния ден за борба с инсулта - 29 октомври.

Значимостта на инициативата ще бъде означена с осветяването на сградата на Пантеона на възрожденците в лилаво – цветът на борбата с инсулта. 

За повишаване информираността на обществеността Асоциацията за инсулт и афазия ще разпространи информационни материали - видеоклипове, стикери, плакати и флаери в сгради и помещения с обществено значение на територията на община Русе.

Посланията на кампанията са насочени към ограмотяване на населението за ранните симптоми на мозъчен инсулт. С отбелязването на световния ден още веднъж се напомня на гражданите, лекарите, неправителствените организации и медиите за важността на първичната и вторична профилактика на мозъчно-съдовите болести, с което ще се снижи значително смъртността и инвалидността от тези тежки заболявания.

Повече информация за Асоциацията за инсулт и афазия и за предстоящата кампания по случай Световния ден за борба с инсулта – 29 октомври, може да бъде открита на www.stroke.bg.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    8
    Спокоен
    Абе хора, това е гробище. Това е некропол. Как така го оцветявате както ви дойде? Утре ще ви скимне да оцветите църквите и гробищните паркове. Спрете се за Бога! И назначете източноправен християнин за уредник, плащаме ви. А не странно-религиозен арменец за пазач.
  • 6
    7
    .....
    То в зеленко , то в лилавко...Абе кой ще го плаща това ? Само преди 2-3 седмици в Брюксел обсъждаха какви мерки да се прилагат за пестене , едната беше да се намали или изключва след определено време осветлението на обществени сгради. Ние пак наопаки
  • 9
    6
    daskal
    КОЙ ще светне? ПантеонЪТ. Направете му цветомузика и друснете един флашмоб "Хвърковатата чета" или "Друсаните хъшове".
  • 13
    5
    QCHECK
    В синьо и бяло да светне. И доведете, под строй естествено, стотици симпатизанти на ДПС с бели шапки със сини надписи. И някой местен мюфтия да произнесе слово, в памет на загиналите четници от Ботевата чета, Червеноводската въстаническа чета, въстаници от Априлското въстание и опълченци, имената на които са изписани във вътрешността. Както и на погребаните там 39-има известни българи. Някой път се срамувам от хората, на които сме възложили да ръководят общината, а и държавата ни.
  • 7
    4
    Трапер
    Ако може да го осветите в жълто и черно в чест на тигрите ! А след това и в цвят на пресни фекалии в чест на КметЯ!:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари