Кметът на Русе остана доволен от ремонта на Пантеона

1

Кметът на Община Русе Пенчо Милков остана доволен от строително-ремонтните дейности по сградата и околното пространство на Пантеона на възрожденците.

Обектът е почти завършен, намерено е решение на много от дългогодишните проблеми със сградата, създавани най-вече от натрупването на вода и влага. За зелените площи около сградата е изградена напоителна система с разпръскватели, като Община Русе ще съдейства за осигуряването на водата.

Пенчо Милков отново отбеляза, че сред най-важните задачи на Общината и на гражданите е всички ние да пазим построеното, за да му се радваме дълго време и да се запази за поколенията след нас. Затова и той ще държи да се изгради система за видеонаблюдение, която да гарантира както безопасността на посетителите, така и запазването целостта на сградата от вандалски прояви.

Пенчо Милков се разпореди в най-кратки срокове да се изчисли колко би струвало поставянето на специално покритие, което да не позволява рисуването на „графити“ по сградата. Това би било допълнителна мярка срещу риска от вандалски прояви, тъй като 5-те камери, които се предвиждат, ще обхващат целия периметър на Пантеона на възрожденците. Кметът напомни, че всички камери за видеонаблюдение в града се следят от пет места.

Проектът „Реконструкция и представяне на значими културни забележителности с висок туристически потенциал в Еврорегион Русе-Гюргево“, по който е ремонтиран Пантеона на възрожденците, започна през лятото на 2018 г. и е с продължителност 36 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Служител на Български пощи с 40 години стаж залепи тапетите в къщи с език.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари