Паника! Опашки се извиха пред бензиностанции в цяла България

2
Собственици на бензиностанции потвърдиха, че вече има ограничения в квотите за закупуване на горива от базите на Лукойл в страната
Собственици на бензиностанции потвърдиха, че вече има ограничения в квотите за закупуване на горива от базите на Лукойл в страната Снимка: Facebook

Собственици на бензиностанции потвърдиха, че вече има ограничения в квотите за закупуване на горива от базите на Лукойл в страната

Шофьори, изпаднали в паника, че горивото по бензиностанциите ще свърши или ще е много скъпо от четвъртък, образуваха огромни опашки пред обекти в цялата страна.

Опашки блокираха бензиностанциите и в Русе

В Русе също се образуваха огромни опашки за гориво. Смята се, че бъдещата липса на гориво в момента е само слух. Той обаче се разпространява мълниеносно в социалните мрежи и все повече хора предпочитат да напълнят резервоарите си.

Цената на дизеловото гориво в по-големите вериги бензиностанции в момента е 3,16 лева за литър. Бензинът е с няколко стотинки по-евтин.

Собственици на бензиностанции потвърдиха, че вече има ограничения в квотите за закупуване на горива от базите на Лукойл в страната, съобщи БНТ.

Осезателно цените на горивата започнаха да галопират непосредствено след конфликта Украйна - Русия. От 24 февруари досега ръстът е над 12-14 стотинки на дребно.

Търговците на горива в България са силно зависими от „Лукойл“, тъй като дори да намерят откъде другаде да внесат, цените са по-високи.

Междувременно стана ясно, че суровият петрол на световните борси надмина 110 долара за барел. А 31 страни членки на Международната организация по енергетика съгласуваха контролирана интервенция на пазара на петрол с освобождаване на 60 млн. барела от държавните резерви. Половината от това количество ще осигури САЩ от държавния си резерв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Луди, луди жаби ...
    Вчера - паника (!), изкупиха утайката в цистерните на бензиностанциите, a днес реват (?), че не могат да си подкарат колите - имало вода в горивото!
  • 10
    4
    darkaveng
    До 3 - Страх лозе пази! Затова! Че който знае истината, няма да се хване на истерията, представяна от няколко дни по нашите "медии" за "чиста монета"! Мисирки, сър, какво да ги правиш????
  • 8
    3
    Idioti
    Бензина е ясно , че ще поскъпва. А защо нашите идиоти блокираха достъпа до руските сайтове. Станахме по-бетер от Китай в цензурата... Не знам някъде в Европа - да е забранен изцяло целия трафик от руските сайтове... Сега четем през проксита - но и там е бъгаво...
  • 18
    2
    Минувач
    А тоалетна хартия купува ли се?
  • 29
    1
    хахахах
    Бахти злетата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари