Паметникът на Съветската армия в София остава под охрана

0
Това заявиха от партия "Възраждане", след като монументът беше нападнат от футболни фенове
Това заявиха от партия "Възраждане", след като монументът беше нападнат от футболни фенове Снимка: bTV

Това заявиха от партия "Възраждане", след като монументът беше нападнат от футболни фенове

Палатките пред Паметника на Съветската армия остават под засилена охрана.

Това заявиха от партия "Възраждане", след като монументът беше нападнат от футболни фенове.

Четиримата задържани вече са освободени, образувани са 2 досъдебни производства за нападението, предаде bTV.

Представители на "Възраждане" са се срещнали с министъра на вътрешните работи, който е уверил, че полицейското присъствие при паметника ще бъде засилено. От партията са категорични, че остават да пазят монумента.

Виждаме, че има напрежение от едната и от другата страна, но нека не допускаме насилието да бъде инструмента, с който този въпрос да бъде решен. Има си законови процедури“, каза Деян Николов, депутат от „Възраждане“.

Според партията феновете са били организирани и изпратени.

Щом са дошли с голям транспарант "Демонтаж" това е било организирано. Никой не отива на футболен мач, след това да дойде тук“, посочи Николов.

След като вчера от Националния клуб на привържениците на "Левски" се обърнаха към лидера на партията "Възраждане" с предупреждение, че да бъдат наричани еничари не е полезно за политическата му кариера и за здравето, днес от политическата сила коментираха така:

Това е директна заплаха към председателя на третата по големина политическа партия в България. Аз не искам да слагаме под общ знаменател всички фенове на „Левски“, защото от вчера до днес сме получили стотици съобщения, в които привърженици на отбора се разграничават от действията на тези 20 или 30 човека“, каза още Деян Николов.

Вече е започнало повторно възстановяване на счупената плоча.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    17
    Цесекар
    Всички червени фенове от цяла България трябва да вземат пример от "сините" фенове и да освободят Родината от окупатора ТероруZZстан! МОЧА във въздуха и на чакъл за някой столичен булевард! Напред, червените!!!
  • 3
    16
    Лол
    Милионите копейки са огромната част фейк профили от трол фермите с профилни на руски провинциални лелки и цветенца. Останалите са нежни путки и реват МВР да ги пази от народната любов. Тези циркаджии щели да правят революция и народен съд. Ще им пръснем предателския ГЪЗ!
  • 7
    15
    Балканеца
    Тези охранявали паметника, а искат милицията да охранява тях. Бахти охранителите, бахти цирка.
  • 5
    14
    Дора Петрова
    @dunavmost, кои са авторите на учебника по Родинознание, на който Костадин Костадинов е само редактор? Перманентен лъжец ли е осъдения за клевета лидер?
  • -8
    13
    Точен
    До феновете на Левски нека докажат че това не е тяхно дело като на добра воля пазят паметника те са много младежи с постъпката си ще покажат на цяла България че са неправилно обвинени .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари