Овладян е пожарът във Войводиново

0
Инцидентът оставя над 300 души без работа
Инцидентът оставя над 300 души без работа Снимка: bTV

Овладяха големия пожар в цех за месо в пловдивското село Войводиново.

Сигналът за огъня бе подаден снощи малко преди 19.00 часа. Няма пострадали хора.

Пожарът е избухнал броени минути, след като всички работници са напуснали сградата в края на работния ден. Спасени са всички животни, административната сграда, както и постройката, в която се съхраняват документацията и паричните средства.

15 пожарни са гасили огъня през цялата нощ, обясни в „Тази сутрин” комисар Георги Мангараков, предаде bTV. Дошли са цистерни от Карлово, Съединение и Стамболийски, които са помогнали в овладяването на пламъците. Малко след 23.00 ч. огънят е локализиран, поясни той.

Комисар Мангараков обясни, че все още не са ясни причините за пожара. Предстои оглед съвместно с полицията. По думите му не се касае за умишлен палеж. Няма опасност от обгазяване на жителите в близките населени места. Още снощи е извършена проверка на въздуха и не е установено наличието на токсични вещества.

Огънят е тръгнал от цеха за пакетиране, а сигналът до пожарната е подаден от собственика. Пламъците са обхванали цялата основна постройка, която е на площ от 8 декара. Тепърва ще се изчисляват щетите. Инцидентът оставя над 300 души без работа, защото производствените машини са напълно унищожени.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари