Отпускат стипендии за кинезитерапевти и рехабилитатори

0
Кампанията за прием на документи е от 18 септември до 20 октомври
Кампанията за прием на документи е от 18 септември до 20 октомври

Нова стипендиантска програма ще подпомага висшето образование на студенти-отличници, които са избрали професията на медицински специалисти, работещи в сферата на алтернативните форми за подобряване на човешкото здраве.

Програмата „Здраве чрез СПА“ е за професионални бакалаври, бакалаври и магистри, чието обучение е обвързано с морелечението (таласотерапия), СПА и Wellness терапиите, балнеологията, рехабилитацията, физиотерапията, кинезитерапията, ерготерапията, лечебните и спортните масажи и медицинската козметика. В рамките на академичната 2015/2016 ще бъдат избрани общо 4–ма стипендианти – двама, които ще бъдат подпомогнати през зимния семестър и двама – през летния семестър.

 Размерът на всяка стипендия е 1500 лв. Изискването към кандидат-стипендиантите е да имат минимално постигнат успех отличен 5,50 от летния семестър на учебната 2014/2015 година. Кампанията за прием на документи ще се проведе от 18 септември до 20 октомври. Желаещите е необходимо да изпратят мотивационно писмо и служебна бележка, удостоверяваща редовното обучение на студента по някоя от следните специалности по ОКС „Професионален бакалавър“, ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Магистър“: „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Кинезитерапия“, „Рехабилитатор“, „Масажист“, „Медицински козметик“, „Рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА".

 В удостоверението е необходимо да бъде посочен и успеха от летния семестър на 2014/2015 година. Могат да кандидатстват студенти, обучаващи се във висшите учебни заведения по медицина и медицинските колежи в страната, регистрирани съгласно закона за висшето образование в България. С предимство ще се ползват кандидати, израснали под институционална грижа, сираци и полусираци, студенти от социално слаби семейства, студенти със степен на инвалидност или други увреждания.

Първите двама стипендианти по програмата ще станат известни в края на октомври.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари