Отново ще ни управлява тройна коалиция!

4
Бойко Борисов ще е новият премиер на България
Бойко Борисов ще е новият премиер на България

Бойко Борисов ще бъде подкрепен за поста министър-председател.

Според информация на TrafficNews.bg от високите етажи на политическите сили, които влязоха в 43-тото Народно събрание, в бъдещите четири години ще ни управлява нова тройна коалиция. Тя обаче ще изключва БСП и ДПС. Според нашите източници ГЕРБ, Реформаторския блок и НФСБ вече са постигнали устна договорка по евентуална бъдеща коалиция, в която премиер ще бъде Бойко Борисов. За момента не е ясно дали Цветан Цветанов ще поеме въртешното министрество или точно на тази позиция Борисов ще направи компромис в името на бъдещото си сътрудничество с Реформаторите и Патриотите.

След като ЦИК обяви окончателните резулати от изборите, става ясно, че трите партии ще разполагат 126 народни представители, което е напълно достатъчно за съставянето на стабилен кабиннет.

Според данните ГЕРБ получава 84 мандата в следващия парламент. Това сочат окончателните изборни резултати, обявени днес от председателя на ЦИК Ивилина Алексиева. БСП взима 39 мандата, ДПС – 38 мандата, Реформаторският блок – 23, Патриотичният фронт- 19, ББЦ – 15, „Атака“ и АБВ - по 11 мандата. 

Имената на новите депутати ще бъдат обявени в неделя и след това тези, които са избрани от два района, ще имат един ден, за да решат от кой да влязат в парламента.

32,67% от гласовете са били за ГЕРБ, за БСП – 15,4%, за ДПС - 14,84%, за Реформаторския блок - 8,79%, за ПФ – 7, 28%, за ББЦ - 5,69%, за „Атака“-  4,52%  и за АБВ - 4,15%.

Независимият кандидат в Бургас Октай Енимехмедов, който се прочу с нападението, което извърши върху почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е получил 0,01% от действителните гласове. Това е била подкрепата и за другия независим кандидат – Никола Вапцаров, внук на известния поет, който се кандидатира в Благоевград.

В ЦИК са постъпили няколко заявления за отказ от парламента на избрани кандидати. 

Само три са те за днес, обясни Камелия Нейкова, говорител на ЦИК.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари