Отмениха санкцията на шофьор, разигравал полицаите във Ветово

0
Русенският съд отмени наложена санкция 6 месеца без книжка и глоба от 200 лв за шофьор в нарушение
Русенският съд отмени наложена санкция 6 месеца без книжка и глоба от 200 лв за шофьор в нарушение

Русенският Районен съд отмени наложена санкция 6 месеца без книжка и глоба от 200 лв за водач, който не спрял на показаната му палка, а след това, заловен от полицаите пред дома си, не си дал документите, влязъл и се заключил вътре.

Според Темида, при документирането на санкцията, катаджиите са допуснали твърде много процесуални нарушения и заради това тя пада в съда, съобщи 24 часа.

Решението може да се обжалва в 14-дневен срок пред Административния съд в Русе. Случаят датира от 6 април. Тогава патрул от РПУ - Ветово бил на дежурство в близкия град Сеново. Преди полунощ, срещу патрулката се насочил автомобил „Опел Омега”. На подадения сигнал със стоп палка водачът намалил скоростта, дал мигач, но впоследствие подминал полицейския патрул.

По данните на автомобила, служебно незабавно бил установен собственика, който имал множество нарушения и бил добре известен на служителите на реда. Поради това, полицаите решили да се установят в близост до дома му с цел извършване на проверка.Около час след избягването на патрула, преследваната кола действително паркирала пред къщата. Катаджиите видели, че именно собственикът й излиза от мястото на водача.

Полицаите напуснали своя автомобил, легитимирали се и поискали документите за самоличност на жалбоподателя, като му указали, че следва да бъде проверен за употреба на алкохол. Ц. отговорил, че документите са в дома му и ще влезе, за да ги донесе, след което се прибрал, заключил входната врата и не се отзовал повече на поканата да бъде проверен.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари