Шофьор "преследва" патрулка на пътя Русе - Бяла

13

Шофьор от Русе по чудо се е разминал без катастрофа на главния път Русе - Бяла.

Ивелин Тодоров споделя в социалната мрежа как един полицейски автомобил е можел да причини челна катастрофа заради рисково изпреварване.

Според разказа на г-н Тодоров, полицейският автомобил е бил без включени светлинна или звукова сигнализация. За да избегне челния сблъсък, шофьорът от Русе е излязъл от пътя и успял да спре директно в храстите на крайпътна поляна. След кратък престой в храстите, шофьорът осъзнава, че автомобилът на МВР е продължил по пътя си без да спре, за да види състоянието на пострадалия шофьор

Г-н Тодоров направил обратен завой и започнал да "преследва" полицейския автомобил до РПУ - Бяла, като в движение сигнализирал за случилото се на телефон 112.

След като догонил патрулката до паркинга на РПУ - Бяла, шофьорът му обяснил, че бързал за някакво дело и искал да се разберат после.

Представяме ви цялата история на Ивелин Тодоров без редакторска намеса:

Здравейте, пиша тук във връзка случка която ме остави потресен.

Сутринта на 25.09.2018 г. към 9:30 часа при движение в завоят от първата снимка на излизане от гр. Бяла - посока Борово бях принуден да карам двадесетина метра през храстите за да избегна челен удар. На метри пред мен в моята лента и в самият завой се намираше сив полицейски автомобил /без включена светлинна или звукова сигнализация, ако има някакво значение/ предприел изпреварване което не можеше да завърши без челен удар в мен. Инстинктът ми за самосъхранение ме накара да изляза от пътя в поляната в дясно от мен и директно в храстите.

За мой късмет нямаше дървета, дупки, камъни или други препятствия. След краткият ми престой в храстите осъзнах, че никой от двамата водачи не си е направил труда да спре за да види как съм. Направих обратен завой и започнах "преследване" на полицейският автомобил /колкото и смешно да звучи/. В движение и опит да го догоня сигнализирах на тел.112 за случилото се /явно леко учудени от думите ми ме попитаха само два пъти дали наистина гоня полицейски автомобил, защо ли?!/.

В далечината видях сивата патрулна кола на светофара и продължавайки напред предположих, че отива към РПУ Бяла, така и беше. Намерихме се на паркинга им, човекът не беше трогнат особено от случилото се, не спираше да ми повтаря как закъснява за дело и да си разменим координатите и да се разберем после!?

Няма да изпадам в повече подробности. Подал съм жалба срещу него и пиша тук с молба към другият участник в разигралата се ситуация, ако случайно прочете това, колкото и малка да е вероятността - да се свърже с мен на лично съобщение за да може виновният да си получи заслуженото. Другият вариант е да даде показания в РПУ-то, те много добре знаят за случая.

Не съм вярвал, че служител на реда може да създаде реална предпоставка за ПТП, застрашавайки живота и здравето на неопределен брой лица и да има евентуални пострадали и просто да си продължи по пътя и искам малко справедливост /всички отделили няколко минутки за да прочетат това, сигурно предполагате как ще завърши това без свидетел на случилото се/.

Благодаря за отделеното време. Ако смятате, че случилото се с мен заслужава справедливост - споделете публикацията за да достигне до повече хора.

И да-знам без свидетел каква е вероятността за развитие по случая. Колкото ако аз принудя патрулен автомобил да се метне в храстите за да избегне ПТП с евентуални пострадали, да избягам и да не бъда подложен на тест за алкохол, наркотици и да не бъда върнат на мястото на произшествието /както и се случи/, евентуално и с повдигнато обвинение за опит за непредумишлено убийство на длъжностно лице, а просто да продължа работният си ден понеже закъснявам много за работа вече.

Благодарен съм, че нямам и драскотина от случилото се и няма пострадали и от трите автомобила.

Лек път на всички и знайте - "родната полиция ни пази".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари