Откриха изоставен самолета, нарушил въздушното ни пространство

0
В нито един момент той не представляваше опасност за населението, увери министърът на отбраната
В нито един момент той не представляваше опасност за населението, увери министърът на отбраната Видео: NOVA

Машината е прелетяла през Сърбия и Румъния без одобрен летателен план

Двуместният самолет, нарушил въздушното пространство на България, е бил открит изоставен на старо летище в търговищкото село Буховци.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура - Варна, предава NOVA

Предстои извършването на оглед, както и събиране на данни за движението на летателното средство по международна линия.

Самолетът е открит в четвъртък при обход на възможни места за кацане в област Търговище във връзка със случай, оповестен от Министерството на отбраната. От ведомството съобщиха, че на 8 юни малък самолет е навлязъл във въздушното пространство на страната ни. Според наличните до момента данни машината е излетяла от Унгария и е прелетяла през Сърбия и Румъния без одобрен летателен план.

Вътрешният министър Бойко Рашков съобщи днес, че самолетът е заредил във Видинско и после е кацнал на частен плац между Търговище и Шумен.

Снощи разпоредихме да се извършат проверки на всички места, където може да кацне такъв малък самолет. Беше открит късно снощи, с едно платнище отгоре, двигателят е бил топъл. Днес е идентифициран”, каза Рашков.

Излетял е от Литва, минал е през Полша, кацнал е в Словакия. Оттам е продължил към Унгария и после към България”, каза Рашков.

Самолетът е производство от преди 60 години, поясни вътрешният министър.

*Снимка: Shumenonline

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    8
    радари
    Радари няма ли тази държава ? В 21-ви век не може да засече самолет ?????? ""Излетял е от Литва, минал е през Полша, кацнал е в Словакия. Оттам е продължил към Унгария и после към България” - Верно ли ?
  • 1
    7
    Лаборант
    Най-вероятно с този полу-секретен полет е пристигнал агент Щирлиц, изпълняващ специална задача възложена му от Македонските братушки. Доставяне на буркане с маймунска шарка и маймунска краста, с цел разпространение на заразата из Делиормана, целящо установяване на преобладаващата сред местното население сексуална ориентация!
  • -1
    6
    от 5
    ...поправям се, кОпейки....
  • -3
    5
    до 4
    Човечето просто си вади хляба. Не вярвам да е толкова зомбиран, че да пише простотиите си на сериозно.:) Макар, че от друга страна по-почтено е да чистиш лайна, вместо да целуваш задника на краварите за жълти центове. То поне да му плащаха в купейки, че да може да си купи нещичко, пък то в центове.:)
  • 9
    4
    Spermaman
    Теляка смотан №2, сам ще напълни трапа скоро. Като нищо не може да измисли кухата му кратуна, само "рашистко" и "тролче" повтаря като латерна. Въпроса беше ясен! Как малко самолетче, дето пърпори едва едва, минава през 6 натовски държави. Или просто тоя саюз е колкото да си даваме парите за скъпите военни играчки на едни хорица миришешти на говежди фашкии.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари