Откриха изчезналия в балкана студент

1
19-годишният Йоан Георгиев участвал в състезание с брата си близнак
19-годишният Йоан Георгиев участвал в състезание с брата си близнак

19-годишният Йоан Георгиев участвал в състезание с брата си близнак

Спасители издирваха с часове студент от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, който изчезнал в местността Узана край Габрово, той е открит жив и здрав.

19-годишният Йоан Георгиев бил в неизвестност от 16 часа на 2 юни. Спасители го издирвали с часове. Студентът е участвал в състезание по планинско ориентиране организирано от ВТУ в Стара планина. В злополучния ден всички участници финиширали, а Йоан не се появил. Телефонът му се оказал изключен и от него нямало и следа. Незабавно била организирана спасителна операция, разказва вестник Борба.

На място пристигнали и представители на Великотърновския университет. Около 9 часа на 3 юни, Йоан бил открит в близка местност. Оказало се, че по време на състезанието, студентът се изгубил в планинския район. Междувременно батерията на телефона му се изтощила и той се оказал без връзка с колегите си. След като не успял да стигне до лагера, предпочел да остане в района, докато се разсъмне като пренощувал на открито. На сутринта спортистът се озовал до местен хотел, откъдето се обадил.

Йоан е студент във Великотърновския университет в 1-ви курс. Има брат близнак, който също е участвал в състезанието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари