Откриха дрехи ментета в централни русенски магазини

0
Престъпления срещу интелектуалната собственост
Престъпления срещу интелектуалната собственост

Престъпления срещу интелектуалната собственост.

Стоки, имитиращи оригинални марки, са иззели вчера при акция служители на икономическа полиция при ОДМВР – Русе.

На  25.02.2016 г. служители на сектор ПИП при ОДМВР – Русе, при извършена проверка в търговски обект, обособен като магазин за дрехи, намиращ се на бул. Цар Освободител в Русе, е било установено, че съответният търговец използва в търговската си дейност 6 марки, по смисъла на чл. 13 от ЗМГО - тяхна имитация върху различни видове облекла, чанти и колани.

Установени са общо 190 броя от стоките, всички с трайно пришити и инкрустирани търговски знаци със словна част и комбинирани фигури, обозначаващи въпросните марки, релевантни на регистрираните в патентното ведомство на Р. България търговски марки, обект на това изключително право, използвани без правно основание. Намерените стоки са иззети и приобщени като веществени доказателства към материалите от образувано досъдебно производство, срещу неизвестен извършител, за престъпление по чл. 172 б от НК. Работата по случая продължава.

Вчера е извършена проверка и в друг обект в Русе, магазин за дрехи на ул. Александровска, където се е установило, че търговецът също използва в търговската си дейност 3 вида марки по смисъла на чл. 13 от ЗМГО - тяхна имитация, в този случай върху 126 броя облекла и колани, всички с трайно пришити и инкрустирани търговски знаци със словна част и комбинирани фигури, обозначаващи марки, релевантни на регистрираните в патентното ведомство на Р. България търговски марки, обект на това изключително право, без правно основание.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено престъпление по 172 б, ал. 1 от НК. Въпросното количество стоки също са иззети и приобщени като веществени доказателства към разследването. Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари