Откраднаха апаратурата, пазеща Бургас от наводнения

0
Крадци са задигнали станции за видеонаблюдение със специални сензори и датчици
Крадци са задигнали станции за видеонаблюдение със специални сензори и датчици Видео: Община Бургас

Двама мъже са откраднали две от специализираните мониторингови станции, част от информационната система за превенция, мониторинг и ранно оповестяване на риска от наводнения в Бургас.

Тя е собственост на местната община и бе монтирана преди три години.

От общинския пресцентър съобщиха, че на 24 октомври един час след полунощ е изчезнал сигналът на едната мониторингова станция, а към 2.30 часа и този от втората. И двете станции за видеонаблюдение са със специални сензори и датчици и са разположени на булеварда "Тодор Александров" до езерото Вая с цел замерване нивото на водата във водния басейн. Те са свалени професионално заедно с таблата и без да бъдат прерязвани кабелите им.

Вчера служители на общинската дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" забелязали, че станциите не излъчват и подават сигнал до Първо Районно управление "Полиция"-Бургас. От записите на камери в Центъра за градско видеонаблюдение ясно се виждат двама души, които оставят откраднатото в храстите, отправят се към спирката на улица "Индустриална", викат такси, с което се връщат да натоварят мониторинговите станции, оставени край езерото, информираха от общината.

Проследен е пътя на таксиметровия автомобил, което оставя двамата извършители до блок 43 в комплекса "Изгрев".

В рамките на няколко часа разследващите установяват регистрациония номер на таксито, самоличността на шофьора и адресите на двамата посегатели. Откраднатите мониторингови станции са открити в дома на единия от тях в блок 70 в същия жилищен комплекс.

И двамата са задържани и в момента се разпитват в полицейския участък, съобщиха от Областната дирекция на МВР-бургас. Единият извършител е на 25 години, а другият - на 40 години. До момента е установено, че целта им е била продажба с цел печалба, за която вече са имали клиент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари