Отдават под наем "Хепи" и Арт кафето при нови условия

1
Общинските съветници дадоха зелена светлина на процедурата
Общинските съветници дадоха зелена светлина на процедурата Видео: Русе Медиа

Общинските съветници дадоха зелена светлина на процедурата

Процедурата за отдаване под наем на общинските помещения в Доходното здание, където в момента се намират „Хепи“ и Арт кафето, най-после получи зелена светлина. След поредното разглеждане на предложението, днес то бе гласувано от общинските съветници, предава Русе Медиа. Срокът на договора ще бъде за 10 години.

Условията за отдаването им под наем, внесени за одобрение, бяха променени в сравнение с предишните предложения и откъм цена, и откъм предназначение на допълнителните средства, които ще дават наемателите за култура и спорт. Срокът на договора ще бъде за 10 години.

Съобразно експертна оценка от март 2024 г., изготвена от независим оценител, за помещенията на „Хепи“ месечния наем ще бъде 6130 лв. без ДДС, а за Арт кафето – 880 лв. без ДДС. Предишното предложение бе за начална тръжна наемна цена за месец от 5560 лв. без включен ДДС за помещението на „Хепи“ и 860 лв. без включен ДДС за Арт-кафето.

Допълнителните изисквания също бяха променени и вместо за поддръжка на Доходното здание сега наемателите внасят еднократно суми за изграждането на „Алея на занаятите“. Размерът остава същият – за бъдещия наемател на „Хепи“ тя е 50 000 лв., а за Арт кафето – 30 000 лв.

Годишните суми, които бъдещите наематели трябва да дават за подпомагане на културни и спортни мероприятия, организирани от Община Русе за всяка година от срока на действие на договора за наем, също бяха променени с днешното предложение. Наемателят на „Хепи“ ще дължи по 40 000 лв. на година вместо предложените преди 30 000 лв., а Арт кафето – по 8000 лв. на година вместо предишния вариант от 10 000 лв.

Единственото различно предложение бе на съветника от „Възраждане“ Мариян Димитров, според чиито изчисления сумите за „Хепи“ би трябвало да бъдат 7 пъти повече от тези за Арт кафето. Това обаче бе отхвърлено от администрацията и от съветниците, които подкрепиха основната докладна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    3
    любопитен
    Интересно ми е какво гледат в телефоните си всички тези от снимките. Дали чакат указания от централие на своите партии или следят наддаването от евентуалните кандидати
  • 16
    2
    Истината
    Нали продължиха намалението на ддс-то на ресторантите от 20 на 9 процента, пък те, заведенията, вдигнаха цените на 100 и повече процента.
  • 13
    1
    Пет,р
    Този клозет хепи е най добре да го затворя за винаги.ебати цените за полуфабрикати и боклуци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари