Отбелязваме Деня на Европа

0
В Русе 200 местни музиканти ще се включат в празничен концерт „Европа – това сме ние“
В Русе 200 местни музиканти ще се включат в празничен концерт „Европа – това сме ние“

На днешната дата българите, заедно с другите граждани на Обединена Европа, честваме общия празник – Деня на Европа.

Този ден е повод за празнични изяви в много европейски държави. У нас знамето на Европейския съюз ще бъде издигнато пред Президентството в присъствието на президента, вицепрезидента, председателя на Народното събрание, депутати и министри. Преди церемонията президентът Румен Радев ще участва и в полагането на цветя пред паметника на Незнайния войн в столицата по повод 74-тата годишнина от края на Втората световна война.

В Русе 200 местни музиканти ще се включат в празничен концерт „Европа – това сме ние“. Той ще се състои на 9 май 2019 година от 18 часа на площад „Свобода“.

Музиканти от различни жанрове, професионалисти и аматьори, ще представят заедно три емблематични произведения – „Дунавското хоро“ на Дико Илиев, „На хубавия син Дунав“ от Йохан  Щраус – син и „Одата на радостта“ от Лудвиг ван Бетовен.

В музикалната програма ще се включат оркестърът и хорът на Държавна опера – Русе, Общинският духов оркестър, китарният оркестър към Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, хор „Дунавски вълни“, хор „Св. Георги“,  Школата по народно пеене при Общинския детски център за култура и изкуство, както и рок музиканти.

Музикантите ще свирят под палката на Владимир Бошнаков, а оркестрацията е дело на Свилен Димитров. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари