От колко вода се нуждаем през зимата

0
За утоляване на жаждата не трябва да се използват мляко или сладки напитки, тъй като те съдържат допълнителни калории
За утоляване на жаждата не трябва да се използват мляко или сладки напитки, тъй като те съдържат допълнителни калории

Организмът се нуждае от по-малко вода през студения сезон

Михаил Гинзбург, доктор на медицинските науки и диетолог, разказа в интервю за радио Sputnik от колко течности се нуждае организмът в студеното време и какви напитки не трябва да се използват за утоляване на жаждата, информира DarikNews

Организмът се нуждае от по-малко вода през студения сезон, когато количеството на отделяната течност намалява. Но не е препоръчително да променяте съзнателно режима си на пиене в зависимост от температурата на въздуха, казва Гинзбург. По този въпрос трябва да се ръководим от собствените си усещания и да се уверим, че водата е винаги под ръка.

"Хората пият вода индивидуално според нуждите си. Единственото, което трябва да направим, е да се опитаме да си спомняме по-често за нуждата от вода, да я държим в полезрението си и да я консумираме при нужда", каза лекарят.

Само хората с определени сърдечни и бъбречни заболявания трябва да намалят количеството на консумираната течност по съвет на специалист, допълва той. Ако сте жадни, по-добре е да утолите жаждата си с обикновена вода, уточнява Гинзбург. Други подходящи напитки са зеленият чай и фреш от горски плодове без захар. Минералната вода е подходяща за поддържане на хидратацията на тялото, но не всички видове.

"Що се отнася до минералната вода, за утоляване на жаждата е подходяща само ниско минерализираната. Тя е само в наша полза: малко калий, магнезий, хлор. А лечебната и терапевтичната минерална вода може да бъде вредна за здравия човек при постоянна консумация", предупреждава лекарят.

За утоляване на жаждата не трябва да се използват мляко или сладки напитки, тъй като те съдържат допълнителни калории, казва Гинзбург.

През зимата трябва да се обърне специално внимание на температурата на напитките – те не трябва да са прекалено студени или горещи”, допълва специалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук