От 1 януари водата поскъпва в половин България

3
Увеличение се очаква и в Русе
Увеличение се очаква и в Русе Снимка: Dunavmost

Увеличение се очаква и в Русе

Цената на водата се очаква да се повиши от 1 януари 2023 година в половин България, пише Телеграф.

Най-много, или с 22,78 на сто, ще скочи цената на водата в Смолянско. В момента тя струва 3,74 лева за кубик, а от следващата година ще стане 4,59 лв./куб.

Общо 14 ВиК оператора, които обслужват съответните области, предлагат услугата да скочи между 3 и 22,78 на сто. Това предвижда доклад на Комисията за енергийно и водно регулиране с проекторешения за цените на 22 водни оператора за 2023 г., публикуван на сайта на регулатора.

Увеличение се очаква в Монтана, Велико Търново, Русе, Габрово, Троян, Плевен, Стара Загора, Търговище, Варна, Силистра, Враца, Ямбол, Смолян, Пловдив.

Намаление на цената ще има в Сапарева баня, Брацигово, Ловеч, Разград, Бургас, Видин, Хасково, Благоевград, като то ще е в рамките между 2 и 20,8 на сто.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Анонимна
    Браво срам хората с малки заплати а вие вдигате водата тока и всички разходи как може такова нещо с 700 800 лева как ще може да се живее не си ли правите малко сметката то това е голяма простотия вече от нашите гърбове вземате само засрамете се вече.
  • 5
    4
    Наистина
    Хем търпим незгодите сега хем ще си ги платим воден проект окрадоха парата сега ще плащаме .
  • 23
    3
    аааа
    От Русе се праща вода на Шумен и Разград,В Русе поскъпва в Разград поевтинява?
  • 35
    2
    Ммм
    Пуу мамка ви осрана. Половин година копаете и оставяте хората без вода кога ви скимне че сега ще вдигате пак цената. На какво отгоре. Скапани нещастници. Има видов ден
  • 22
    1
    хехехе
    Край, ще се мре, ще ходим мръсни и жадни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари