Освободиха Христо Шопов срещу мярка "подписка"

0
Той беше обвинен за закана за убийство срещу съседката си Патриция Тийвс
Той беше обвинен за закана за убийство срещу съседката си Патриция Тийвс Снимка: БНР

Той беше обвинен за закана за убийство срещу съседката си Патриция Тийвс

Съдът определи мярка "подписка" за актьора Христо Шопов. Той беше обвинен за закана за убийство срещу съседката си Патриция Тийвс, предаде БНТ.

От доказателствата по делото не стана ясно Шопов да е изричал репликата "Ще те застрелям в лицето с пистолета си" и да е насочвал пистолет. Самата Патриция не е заявила категорично, че Шопов е насочил срещу нея оръжие, а изразила съмнения, че той е държал в лявата си ръка пистолет. По думите на адвоката на Шопов - Ина Лулчева - актьорът е десничар.

Пострадалата е предала два видеозаписа от телефона си. В хода на досъдебното производство записите са прегледани. На тях обаче не е заснето Шопов да държи пистолет или да изрича коментираната реплика. В протокола за оглед е посочено, че Шопов е държал връзка ключове.

Относно словесната закана за убийство (Ще те убия, Im gonna kill you) и това, че Шопов е хванал с ръка под брадата Патриция, блъснал я в ограда и я съборил на земята в медицинската експертиза е посочено, че нараняванията на Патриция са от нощта на инцидента. Съдът прие, че репликата е изречена в хода на конфликта.

Самата Патриция не е съобщила за предходни пререкания с обвиняемия. В показанията си, тя е посочила, че с Шопов не са се поздравявали и че той говори английски език. Няма данни Тийвс преди това да е подавала сигнали към Шопов и другите съседи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари