Оставиха в ареста обвиняем за наркоразпространение

0
Стоян поиска да го пуснат под "домашен арест", за да се грижи за жена си и детето си
Стоян поиска да го пуснат под "домашен арест", за да се грижи за жена си и детето си Снимка: Dunavmost / архив

Стоян е спретнал гонка с полицията по варненски булевард

Варненският окръжен съд разгледа искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо 35-годишния Стоян С., който е привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха от държавното обвинение.

35-годишният мъж от Добрич бе задържан вчера, след като отказал да спре автомобила си за проверка. Служителите на реда започнали преследване по варненския булевард „Цар Освободител“. При извършените претърсвания на автомобила и на два адреса - във Варна и в Добрич са иззети големи количества различни видове наркотици. Общото количество намерена марихуана е близо 8800 грама, намереният амфетамин е около 1500 грама, иззети са и близо 500 грама кокаин. В жилищата са намерени и електронни везни, а от адреса във Варна - 7850 лева.

Наказанието в НК за престъплението, за което е привлечен като обвиняем, е от 2 до 8 години „лишаване от свобода“ и до 20 хиляди лева глоба.

В съдебното заседание за определяне на мярката за неотклонение, защитата на Стоян С. поиска по-лека мярка – домашен арест. Аргументите - имал постоянен адрес, където се грижел за детето и жената, с която живее на семейни начала.

Мъжът е осъждан през 2019 г. за разпространение на наркотици. Има и присъда за причиняване на смърт по непредпазливост в катастрофа.

Варненският окръжен съд разгледа събраните материали по делото и становищата на страните. Прецени, че макар и в много начален етап на разследването, са събрани доказателства, от които да се изведе извод, че е съпричастен към деянието, за което му е повдигнато обвинение. Освен това се касае за тежко престъпление, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“. За съда не съществува опасност лицето да се укрие, тъй като има постоянен адрес във Варна и работи. Но тъй като част от веществените доказателства и наркотиците са открити в дома, в който той живее със семейството си, съдебният състав прецени, че мярка домашен арест към настоящия момент не е подходяща. За Окръжен съдВарна единствената адекватна мярка за неотклонение, която Стоян С. следва да търпи е най- тежката – задържане под стража.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване в тридневен срок от днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Наказанието...
    "От 2 до 8 години лишаване от свобода" - в САЩ, Бразилия и къде ли, не ще лежи поне 30 години за тези количества. Бахти Наказателния кодекс...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари