Още един разследващ журналист напусна Нова телевизия

0
В началото на юни медията прекрати договорите на колегите му Миролюба Бенатова и Генка Шикерова
В началото на юни медията прекрати договорите на колегите му Миролюба Бенатова и Генка Шикерова Снимка: Нова телевизия

Разследващият журналист Марин Николов напусна Нова телевизия, съобщи той в профила си във Фейсбук.

В началото на юни медията прекрати договорите на колегите му Миролюба Бенатова и Генка Шикерова. В последния ден на май телевизията, малко след купуването й от братята Кирил и Георги Домусчиеви, предложи на тримата журналисти от разследващия екип промяна на взаимоотношенията – да се прекратят трудовите им договори и те да произвеждат продукция, която после да предлагат на медията, припомня Дневник.

"Приятели, след дълго лятно отсъствие тук, време е да съобщя, че и аз напускам Нова. Официално от днес", съобщава Николов. Той обяснява, че новите условия са му предложени в момент на планиран отдавна отпуск в САЩ, а когато се е върнал са последвали и отпуски на ръководството на телевизията.

"Поисках детайли по предлагания от Нова договор с мен, от там се съгласиха на някои корекции по него, но аз не приех офертата. Човек трябва да вярва в средата около себе и нещата, които върши там. С такава вяра и отдаденост работих години наред в Нова, но не и сега. Нито в последно време", казва журналистът.

"Благодарности към най-близките от екипа зад кадър - съжалявам за недовършените и може би десетките незапочнати истории и журналистически разследвания, които можех да подготвя с Вас. Благодаря на всички за вниманието и признанието! Да си пожелаем безсмъртие сред толкова "главанаци" наоколо", завършва съобщението на Николов.

Напускането на тримата разследващи журналисти е част от промените, които започнаха в Нова телевизия след придобиването й от Кирил и Георги Домусчиеви, припомня медията. Първо беше освободен дългогодишният член на борда на директорите Силва Зурлева, а след това и Виктория Бехар, която заемаше позицията "Стратегическо развитие" на новините и актуалните предавания. През май се разрази и скандалът със спортния сайт "Гонг", който беше част от сделката за Нова. Главният редактор на медията Николай Александров напусна, според официалната версия по "взаимно съгласие", но неофициално - след натиск от страна на новите собственици, като негови колеги обявиха в ефира на "Дарик радио", че има опит за намеса в редакционната политика.

Междувременно в разследващия екип на телевизията се завърна журналистът Васил Иванов. Той напусна телевизията преди две години с обвинение за цензура срещу тогавашния продуцент Дарина Сарелска. Иванов работеше в "Канал 3", докато през юни от Нова телевизия съобщиха, че собственикът Кирил Домусчиев го е поканил лично да се завърне.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари