Още дъжд и гръмотевици идват към Източна България

0
Ще бъде горещо с максимални температури между 31° и 36°
Ще бъде горещо с максимални температури между 31° и 36°

Днес ще бъде предимно слънчево.

Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Източна България и планинските райони, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще е почти тихо. Ще бъде горещо с максимални температури между 31° и 36°, в София около 31°.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е близко до средното за месеца, през деня ще се понижава. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), предава Агенция „Фокус”.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около обяд ще се развива купесто-дъждовна и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 29-31°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По високите части и билата, вятърът ще е умерен от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра – около 18°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари