Прогноза за времето през първата седмица на юли

1
Ще вали ли по Черноморието?
Ще вали ли по Черноморието?

Валежи с гръмотевици ни очакват в неделя

Юли идва с всички капризи на лятното време - високи температури, валежи с гръмотевици и риск от следобедни бури с градушки, предава NOVA. В същото време, по Черноморското крайбрежие има всички предпоставки за пълноценна лятна почивка.

В събота денят ще е слънчев с минимална облачност. В топлата част на денонощието температурите ще са от 28 до 33-34 градуса. Едва късно следобед над крайните Западни райони ще се оформи гръмотевична облачност. Привечер и в часовете до полунощ там се очакват локални летни валежи с потенциал за резки пориви на вятъра и градушка.

Преминаващият студен фронт ще се усети на повече места в неделя. Дневните температури в западната половина на страната ще се понижат с 3-4 градуса, докато на изток ще запазят съботните си стойности. Отново предимно в Западна и на по-малко места около планините на Централна България облаците ще са повече - ще има валежи, в часовете следобед - локално интензивни с гръмотевици.

По крайбрежието и двата почивни дни ще са без валежи. Повече облаци ще има в неделя в някои райони на Северното Черноморие. Дневните температури ще са летни - до 29-30 градуса, особено на Юг. Вятър от югоизток, вълнението - по-видимо в часовете следобед и привечер с височина на вълната около метър.

Първата седмица на юли ще е типично лятна. Сутрините ще са преобладаващо слънчеви, следобедите - с развитие на колеблива облачност. Условия за по-експлозивни, но локални и краткотрайни летни валежи, ще има в сряда, четвъртък и петък. Температурите през периода ще са без аномалии - с дневни стойности около и над 30 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари