Още четири души с коронавирус починаха в Русе

1
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките! Снимка: iStock

За пореден ден здравните власти в Русенско отчитат повече оздравели и по-малко заразени с COVID-19.

Новите случаи са 24, като сред тях няма ученици и деца в предучилищна възраст. Същевременно и в населените места от три общини в региона няма заболели от коронавирусна инфекция. Става дума за Иваново, Сливо поле и Ценово. Най-много са заразените в община Русе – 16. По двама заболели има в Борово, Бяла, Ветово и Две могили.

Оздравелите в региона са 39, а трима мъже и една жена с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 419, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 21 290, а преболедувалите 18 532. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на 14-о място по заболеваемост в страната.

През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали и Силистра – по девет. На болнично лечение към момента в областта се намират 277 човека, като 58 от тях са в реанимация. Свободните легла са 111, от които интензивните са 8.

До момента в областта са извършени 90 580 имунизации, като повторна доза са получили 46 819 човека. Бустерна доза пък са получили общо 1 515 русенци. През вчерашния ден има и седем имунизирани деца.

Припомняме, че без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни днес до 14.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“.

Отишлите да имунизират там ще могат да избират между препаратите на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари