Кабинет за имунизации срещу COVID-19 ще работи всеки ден в Бяла

1
Включително събота и неделя
Включително събота и неделя

От днес в болницата в Бяла „Юлия Вревска“ ще функционира кабинет за имунизация срещу COVID-19, който ще работи от 18.00 ч. до 23.00 ч. всеки ден, включително събота и неделя.

За това се разбраха областният управител на Русе Борислав Българинов, прокуристът на лечебното заведение Димитър Димитров и директорът на РЗИ д-р Маргарита Николова. Осигурени са достатъчно количества от ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторна ваксина. Възможно ще бъде и прилагането на препарата на „Модерна“. Няма да е необходимо предварително записване. По този начин се цели да се гарантира достъп на всеки пожелал да се имунизира в удобно за него време.

Подобен вариант се обмисля и за Русе, като в началото на следващата седмица областният управител ще проведе среща с представителите на всички лечебни заведения в града.

Припомняме, че през уикенда също са отворени „зелени коридори“. Единият е в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, а другият в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла. И на двата кабинета работното време е от 09.00 ч., но в Бяла възможност за поставяне на ваксини без предварително записване на час ще има до 16.00 ч., а в Русе до 14.00 ч. и то през днешния ден. В неделя от 09.00 ч. до 16.00 ч. ще работи имунизационният кабинет в МБАЛ „Юлия Вревска“.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се поставят ваксини съгласно Националния план, както и на записалите се в електронната система. Навсякъде се извършват и реимунизации. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Стриктно се съблюдава и за спазването на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 31901 имунизации, като повторна доза са получили 12385 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последните 24 часа са поставени 739 ваксини, като първа доза са получили 348 човека.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на коронавирусната инфекция в Русенско вчера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари