Осъдиха трима мъже, отвлекли ученичка за булка

0
Тримата мъже получиха условни присъди от съда в Монтана
Тримата мъже получиха условни присъди от съда в Монтана Снимка: БТА

Тримата мъже получиха условни присъди от съда в Монтана

Окръжният съд в Монтана осъди на по три години условно с петгодишен изпитателен срок Б.Б. (42 г.), брат му Д.Б. (34 г.) и Я.Я. (21 г.) – син на Д.Б., за отвличане на момиче с цел принудителна женитба, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

На 20 февруари 2020 година тримата спират на улица в село Дондуково, община Брусарци, ученичката Й.В., която се прибира от училище към дома си и я качват насила в колата си. Закарват я в близкото село Расово с обяснението, че искат да я оженят за Я.Я. Тя отказва, но тогава тримата мъже тръгват с автомобила си към град Кардам, за да укрият отвлечената при свои роднини. По пътя колата им е спряна за проверка от полицията в град Бяла, област Русе. Й.В. вика за помощ и униформените арестуват похитителите. Те са задържани и срещу тях е образувано досъдебно производство за отвличане.

Пред съда Б. Б., Д. Б. и Я. Я. се признават за виновни и заявяват, че доброволно подписват споразумения с прокуратурата за условни присъди от по три години. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари