Осъдиха пенсионер от Неделино за фалшив стаж

0
Той е част от група от 7 пенсионери, за които смолянското поделение на НОИ заведе дела за фалшиви документи за стаж
Той е част от група от 7 пенсионери, за които смолянското поделение на НОИ заведе дела за фалшиви документи за стаж Снимка: Shutterstock

1000 лева глоба ще плаща пенсионер от Неделино, за това че използвал фалшиви документи за стаж от различни предприятия.

Окръжният съд призна за виновен 64-годишният М.С. за това че през 2014 г. в Териториалното поделение на НОИ в Смолян е представил неистински документи за стаж от „Гумипласт-Еко“ ООД - с. Габер, ТПК „Бусер“ клон Стъкларски изделия София към заявлението си за отпускане на пенсия за осигурителен стаж и възраст. Пенсионерът е осъден да плати и 400 лева разноски.

Той е част от група от 7 пенсионери – четирима мъже и три жени, за които смолянското поделение на НОИ заведе дела за фалшиви документи за стаж. Осигурителният институт ги проверява след сигнал, че са се водили на работа и в Неделино по времето, в което документите им сочат стаж извън региона. Те взели общо над 70 000 лева общо и ако се докаже в съда, че стажът им е фалшив, трябва да връщат парите.

Изплащането на пенсиите на седемте пенсионери бе спряно, докато се установи дали стажът им е действителен. Подозренията са, че неделинци са си купили стажа от длъжностно лице, което им е изработило документите за софийски предприятия, които сега не съществуват.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари