Осъдиха на 15 години затвор мъж, пребил до смърт приятел след запой

0
Между тях възникнал конфликт, чийто повод не е категорично установен
Между тях възникнал конфликт, чийто повод не е категорично установен Снимка: Dunavmost

Между тях възникнал конфликт, чийто повод не е категорично установен

С 15 години затвор при първоначален строг режим бе наказан 36-годишен мъж от варненско село, обвинен в убийството на негов познат. Варненският окръжен съд уважи предявените граждански искове от роднини на жертвата за изплащане на обезщетения с лихвите за претърпените от тях неимуществени вреди в резултат на деянието, съобщиха от Окръжна прокуратура – Варна.

36-годишният К.П. бе обвинен за убийството, извършено на 22 март 2021 г. По покана на жертвата двамата мъже отишли в помещение в село Попович, което се използвало временно за клуб на политическа партия. Предвид предстоящия му рожден ден мъжът бил подготвил почерпка, включваща алкохол. По-късно двамата си закупили и още алкохол от близкия магазин.

След като приключили с импровизирания празник, К.П. и другият мъж разчистили помещението и се подготвили за тръгване, когато между тях възникнал конфликт, чийто повод не е категорично установен. Стигнало се до физически сблъсък и размяна на удари. К.П. успял да вземе бар-стол, намиращ се близо до него и го използвал, удряйки опонента си с него. След като го повалил на земята, обвиняемият проверил дали някой го е видял и отново започнал да удря лежащия в безпомощно състояние мъж. По-късно извършителят напуснал мястото на престъплението. Прибрал се в дома си и опитал да унищожи улики, свързани с извършеното.

Малко след 23:00 часа съдържателят на помещението, който трябвало да си получи ключовете час по-рано, отишъл на мястото и намерил безжизненото тяло на жертвата. Незабавно сигнализирал за случилото се. К.П. бил задържан.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари