12 години затвор за мъж, извършил убийство във варненско село

0
За невинен беше признат брат му, който беше другият подсъдим по делото
За невинен беше признат брат му, който беше другият подсъдим по делото Снимка: Dunavmost

За невинен беше признат брат му, който беше другият подсъдим по делото

45-годишен мъж беше признат за виновен за убийство, информират от Варненския окръжен съд.

Митко Радев бе осъден за това, че на 14 август миналата година в провадийското село Градинарово умишлено умъртвил мъж. Наложено му беше наказание 12 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване. Съдът го оправда по обвинението, престъплението да е извършено по особено мъчителен начин за жертвата.

За невинен беше признат другият подсъдим по делото и брат на Митко – Янко Радев, който беше обвинен като помагач за извършване на убийството.

Двамата братя живеели в село Градинарово, като на 13 август 2022 г. между Янко Радев и мъж от селото възникнал конфликт, при който били счупени стъклата на автомобила на подсъдимия. Той споделил това с брат си Митко, като ден по-късно двамата решили да намерят мъжа, за да изяснят отношенията си. Отишли на центъра на с. Градинарово, където имало заведение и магазин. На мястото присъствали доста хора. Засичайки мъжа, той побягнал от двамата братя. Бил съборен на земята, като Митко Радев му нанесъл два удара с нож, които се оказали фатални. Събралите се хора на мястото задържали Митко Радев до пристигането на полицията и спешна помощ.

Братята Митко и Янко са с чисто съдебно минало.

В хода на съдебното следствие, бяха изслушани множество свидетелски показания, аудио записи на обаждания до телефон 112, прегледани бяха видео файлове, иззети от охранителните камери, намиращи се в близост до мястото на престъплението. По делото бяха разпитани и вещите лица, изготвили заключенията на съдебно-медицинската, психиатричната, химическата, видеотехническа и лицево-идентификационната и ДНК експертизи.

Присъдата подлежи за обжалване и протест в 15-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари