Осъдиха двама мъже за отглеждане на марихуана в Бяла

0
Двамата обвиняеми са осъдени, след одобрени от Русенски окръжен съд споразумения
Двамата обвиняеми са осъдени, след одобрени от Русенски окръжен съд споразумения Снимка: Архив

По обвинение на Окръжна прокуратура - Русе, двама мъже, засели и отглеждали марихуана, са осъдени

С. И. и И. С са признати за виновни за това, че в периода от месец март 2021 г. до 22.07.2021 г. в град Бяла, обл. Русе, в съучастие с П. К., в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, засели и до 22.07.2021 г. отглеждали 1630 броя растения от рода на конопа – марихуана с тегло 52 700,00 грама, на стойност 316 200 лева.

И. С. е осъден и за това, че на 22.07.2021 г. в град Бяла, без надлежно разрешение, издадено по реда на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високо рискови наркотични вещества - марихуана, с тегло 52,0341 грама, на стойност 312,20 лева.

За извършените престъпления И. С. е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода. На С. И. е наложено наказание две години лишаване от свобода, чието изтърпяване при условията на чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с изпитателен срок от пет години и глоба в размер от 6000 лева.

Двамата обвиняеми са осъдени, след одобрени от Русенски окръжен съд споразумения, които имат последици на влезли в сила присъди.

По отношение на третия обвиняем П. К. делото продължава по общия ред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари