Осъдиха българка с четири деца за многобрачие

0
В рамките на по-малко от три месеца Валя С. сключила срещу заплащане два фиктивни граждански брака в Кипър и в Северна Македония
В рамките на по-малко от три месеца Валя С. сключила срещу заплащане два фиктивни граждански брака в Кипър и в Северна Македония

Жена от кочериновското село Стоб беше осъдена на 1000 лева глоба за многобрачие.

В рамките на по-малко от три месеца Валя С. сключила срещу заплащане два фиктивни граждански брака в Кипър и в Северна Македония.

На 3.11.2016 г. тя се е омъжила официално в Никозия за пакистанския гражданин Шахид Ф., за което е получила 700 евро от чужденеца. На 20.01.2017 година в Радиовце, Тетово, Република Северна Македония, Валя се “омъжва” още веднъж за гражданина на Северна Македония Харун, пише Struma.bg.

В същото време тя живее на семейни начала с мъж от село Стоб, от когото има четири деца.

Пред съда в Дупница Валя заявила, че е пътувала с други жени до Солун, Гърция. Билетът за отиване и връщане й бил платен от жена, която й уредила фиктивния брак, като й е обещала да получи 700 евро, след като се подпишат в Никозия.

Валя не познавала мъжа, с когото сключила граждански брак. Получила обещаната и сума и се върнала в Стоб. Два месеца по-късно сключила и фиктивния брак в Северна Македония срещу заплащане. Наясно с деянията й бил и съпругът й. С парите, изкарани по този начин, многодетното семейството се издържало.

Съдия Страхил Гошев взел предвид чистото съдебно минало на подсъдимата и това, че е съдействала на съда, и я освободи от наказателна отговорност, като й наложи административно наказание глоба от 1000 лв.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Кюстендилски окръжен съд в 15-дневен срок от датата на произнасянето.

Валя С. сама пожелала да съдейства на съда, тъй като не могла да получава социалните надбавки за четирите си деца. Тя не можела да представи доходи на съпрузите си в чужбина, което е едно от изискванията на службата за социално подпомагане.

Валя не е единствената жена от района, съдена за многобрачие. Както преди време “Струма” писа, това се случи и с три млади ромки от град Рила. Тогава за случая се разбра, след като не им отпуснаха социални помощи за децата.

Една от тях тогава заяви пред репортер на “Струма”, че жена от Петрич ги зарибява да получат лесни пари, като сключат граждански брак. В ромските махали в Рила и Кочериново идват съгледвачи, които одобряват и увещават угледни ромки. След това жената от Петрич ги взима от домовете им и ги кара на летището в София. С полет до Солун, а след това до Никозия жените пристигат на място. В Никозия ги настаняват в добри квартири, дават им храна, но не им позволяват да излизат сами навън. Те виждат мъжете, за които се омъжват, в деня на подписа и след това се разделят.Целта на тези бракове е лица извън Европа да може по-лесно да се придвижват свободно на Стария континент с брачното свидетелство в джоба.

Преди около 2 месеца Жана от град Рила получи официален развод с индиец, за когото се беше омъжила фиктивно. Скандалът с фиктивните бракове в Рила и Кочериново се разрази преди около 2 години. Тогава кметът на Рила Георги Кабзималски се ангажира чрез Външно министерство да бъдат анулирани бракове на три млади ромки от малкото градче, за да може да получават социални помощи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Рангеле, каква е тая музика, сватба ли минава?
- Грозданке, давай, че от 2 минути светофара свети зелено!

Харесай Дунавмост във Фейсбук