Осъден условно наркодилър влиза в затвора

3
Разпространявал наркотици докато е на изпитателен срок
Разпространявал наркотици докато е на изпитателен срок Снимка: Dunavmost

Разпространявал наркотици докато е на изпитателен срок

Окръжен съд – Русе постанови 37-годишният Д. Д. да изтърпи ефективно при първоначален общ режим наказанието една година и осем месеца лишаване от свобода, наложено му през 2019 г., което тогава е било отложено за изпитателен срок от 4 г. и 6 м.

На 22.10.2019 г. осъденият подписал споразумение, признавайки се за виновен в това, че на 27.09.2018 г. в гр. Русе, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества: марихуана, метамфитамин и амфетамин на обща стойност 1062,75 лева. За това престъпление приел да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 8 месеца с изпитателен срок от 4 години и 6 месеца.

Именно в този изпитателен срок Д. Д. извършил същото по вид престъпление, за което бил задържан в ареста от 01.03.2021 г. до приключване на делото. На 15.04.2021 г. пред състав на Окръжен съд – Русе подписал споразумение и приел да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца при първоначален строг режим, като бил приспаднат периода на предварителното задържане.

Съгласно закона, ако до изтичане на определения от съда изпитателен срок осъденият извърши друго умишлено престъпление от общ характер, за което му бъде наложено наказание лишаване от свобода, той изтърпява и отложеното наказание.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е постановено Д. Д. да изтърпи ефективно при първоначален общ режим наказанието една година и осем месеца лишаване от свобода, вече е в законна сила и е приведено в изпълнение. След изтичането на този срок ще започне изпълнението на наказанието от една година и шест месеца при строг режим, наложено по второто осъждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари