Опозицията атакува Асен Василев в бюджетната комисия

0
Асен Василев нарече действията на опозицията цинични
Асен Василев нарече действията на опозицията цинични Снимка: БГНЕС

Приеха нулева ставка на ДДС за хляба

Скандал в бюджетната комисия, след като опозицията предложи увеличаване на приходите със 760 млн. лв. с мотива, че финансовото министерство е предложил консервативни разчети за събираемостта, предаде БНТ

Асен Василев нарече предложението цинично, а действията на опозицията цинични, с мотива, че 15 мин. по-рано беше отхвърлено предложението на кабинета в оставка за увеличаване акциза за цигарите, с 20 ст. на кутия, което според Василев е 100 млн. приход до края на годината. В спора се намеси и лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който подкрепи опозицията за завишаване на приходите и обясни, че протестиращите отвън чакат от управляващите при 16 на сто инфлация актуализация на заплатите.

Димитров също смята, че прогнозата на Василев за събираемостта е силно занижена. Искрен Митев от "Продължаваме промяната" предложи бас на лидера на КНСБ, че ако събраната сума от данъци в края на годината не достигне завишените със 760 милиона приходи ще му купи вратовръзка.

Цончо Ганев от "Възраждане" призова дебатът да не пада до ниво вратовръзки и апелира към спокойствие. С гласовете на ИТН, ГЕРБ, ДПС и Възраждане приходите в бюджета бяха увеличени.

Беше прието още 5,5 млн. лв. Допълнително за Селскостопанската академия. Беше приета и нулева ставка ДДС за хляба. Бе прието и отпадане на акциза за ток и газ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари