Opel пуска електромобил за 15-годишни

2
Европейските продажби на Opel Rocks-e ще започнат през есента на 2021 г.
Европейските продажби на Opel Rocks-e ще започнат през есента на 2021 г. Снимка: Opel

Opel представи нов малък електрически автомобил, наречен Rocks-e.

В Германия моделът ще принадлежи към категорията леки превозни средства с двигатели, които не надвишават 6 kW, които могат да се управляват от шофьори на възраст над 15 години с AM свидетелство.

Снимка 544603

Източник: Opel

Opel Rocks-e е преработена версия на субкомпактния автомобил Citroen Ami , който дебютира в началото на 2019 година. Една от основните отличителни черти на тези автомобили са асинхронните врати, които се отварят в различни посоки, абсолютно идентични предни и задни панели на каросерията, както и панорамен покрив.

Дължината на колата е 2,41 м, ширината - 1,39 м, а теглото, заедно с батерията е 471 килограма. Разработчиците твърдят, че кабината може да побере двама души с височина до 1,90 метра. В задното отделение има малко багажно отделение с обем 63 литра, както и специална кука за чанти размер XXL.

Снимка 544602

Източник: Opel

Водачът има достъп до малък дисплей, който показва текущия режим на шофиране, скорост, ниво на батерията и обхват на пробега. Освен това вътре е монтиран държач за смартфон, с който е възможно да се осигури мрежова интеграция с автомобила чрез мобилно приложение за достъп до допълнителна информация.

Opel Rocks-e се задвижва от един компактен 5,5 kW електромотор, еквивалентен на приблизително 8 конски сили. Максималната скорост на електрическата кола е 45 км в час, а при пълно зареждане на батериите тя може да измине до 75 километра.

Снимка 544601

Източник: Opel

Европейските продажби на Opel Rocks-e ще започнат през есента на 2021 г. Цените на малкия електрически автомобил ще бъдат обявени по -късно. Но, например, подобният Citroen Ami струва 6,9 хиляди евро във Франция, пише Autonews, цитирано от Money.bg.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари