Опасно ли е да качваме снимки на децата си в интернет

0
Най-опасните за децата ни хора „работят“ точно в интернет
Най-опасните за децата ни хора „работят“ точно в интернет

В нашия век на интензивно общуване в социалните мрежи има много хора, които изпитват непреодолимо желание да показват децата си, да се похвалят колко са умни, мили, талантливи и колко се гордеят с тях.

Но нека се замислим, че най-опасните за децата ни хора „работят“ точно в интернет, сподели anna.bg. Ето един списък от мерки, които на пръв поглед може да изглеждат излишни, но все пак помагат да се избегнат рисковете.

Предупреждаваме, това не означава, че сте длъжни да се превърнете в параноици и изобщо да криете децата си. Просто бъдете благоразумни и не прекрачвайте границите на откритостта.

Не посочвайте геолокацията на снимките
Не публикувайте данни за местата, където често прекарва времето си вашето дете. Без значение, дали това е училище, спортна зала или кръжок по кройки и шев. Някои субекти са в състояние да употребят информацията за свои недобри цели, да проследят пътя, след като видят къде най-често се намира детето ви.

Не показвайте снимки, които разкриват хобитата на детето
Знаейки какво обича и с какво се занимава детето, е много лесно то да бъде подлъгано и измамено в което и да е място и ситуация.

Премахнете всички изображения, които могат да предоставят официални данни за детето
Звучи ви абсурдно? Но има хора, които обичат да се изфукат в интернет с току-що получените си визи, паспорти и други документи. Имайки в ръце пълното име или важен номер на документ, злодеите лесно могат да изчислят къде учи и живее детето.

Не качвайте снимки на децата до автомобила
Тази информация е много важна и за сигурността на самите родители. Освен това, ако сте нарушили правилата за движение или децата ви не са обезопасени, излагате и себе си под ударите на закона.

Не качвайте снимки с полуголи деца, колкото и милички да изглеждат
Не забравяйте, някои болни хора гледат на подобни снимки със съвсем друго око. Оставете подобни фотографии за споделяне между приятели и роднини.

Не споделяйте снимки, от които в бъдеще децата ще се червят
Със сигурност много хора имат такива детски фотографии, за които се чудят къде е бил умът на родителите, че да ги снимат така. В нашето детство обаче нямаше интернет и те бяха достъпни само за най-близките. Днес децата ни вече не са защитени – всяка снимка може да стане обществен компромат или напомняне на нещо неприятно за цял живот.

Избягвайте публикуване на снимки с други деца
Преди да качите фотография на вашето дете с приятели и съученици, помислете дали техните родители ще бъдат съгласни. Не носите отговорност за техните деца, затова и не вие решавате дали да посочвате къде са били и какво са правили. Дори най-най-безобидните снимки.

Помнете – когато вие публикувате снимка на детето си в социалната мрежа, даже да е споделите само с приятели, това вече не е само ваша снимка. Тя е достъпна на обществото, и не е ясно кой и за какви цели може да я използва.

Бъдете внимателни и мислете на първо място за сигурността на своите деца!

Източник: anna.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари