Опасна мода сред майките

3
Родителите ползват сешоари, за да заспят по-лесно децата им
Родителите ползват сешоари, за да заспят по-лесно децата им Видео: NOVA

Родителите твърдят, че ползват уредите, за да заспят по-лесно децата им.

Опасна мода сред майките. Бебета попадат в "Пирогов" с изгаряния заради включен в леглото им сешоарРодителите твърдят, че ползват сешоари, за да заспят по-лесно децата им, предава NOVA.

Оказва се, че добре познатото ни предназначение на сешоара далеч не е единственото. Доказват го десетките клипчета, качени от родители в интернет. Това е и един от най-често даваните съвети от майки на майки в социалните мрежи - за справяне с коликите, появата на зъби и будуването до зори.

От началото на годината в "Пирогов" са постъпили пет деца с различни по степен изгаряния от сешоар - най-често в областта на шията, лицето и ушите.

Сешоарът в бебешкото легло е мода от последната половин година, смята  националният консултант по изгаряния проф. Огнян Хаджийски. А възможните рискове често се подценяват от родителите. Лекарите са категорични - сешоарът няма място в близост до бебето.

По данни на "Пирогов" в последните години зачестяват и случаите на деца, получили изгаряния след допир до фитнес уреди вкъщи.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари