ОП „Спортни имоти“ поема басейна в Спортното училище

0
Ще го ползват клубове и граждани
Ще го ползват клубове и граждани

ОП „Спортни имоти“ да поеме грижата за басейна в Спортното училище в Русе, предлага кметът на община Русе Пенчо Милков 

Предложението е качено на сайта на Общинския съвет за обсъждане в срок до 14 ноември.

Целта е басейнът да може да се ползва нормално от клубовете и русенци. Общата численост на персонала на ОП „Спортни имоти“ ще бъде увеличена с 4 щатни бройки, тъй като се предвижда работното време на басейна да бъде удължено с цел всички желаещи да могат да го ползват, информира Русе Медиа.

Дотук се стигна, след като Министерството на младежта и спорта уведоми общината, че Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ е държавно училище, с делегиран бюджет, който не е достатъчен за осигуряване на образователно-възпитателния и учебно-тренировъчния процес. Освен това, през последните няколко години Министерство на младежта и спорта предоставя допълнителни средства за дофинансиране във връзка с утвърждаване на маломерни паралелки. Министър Кузманов е предоставил информация, че издръжката на плувния басейн е непосилна за училището, поради, което е обект на предписания от контролните органи по отношение на хигиена, температура и качество на водата, поддръжка на прилежащите части и др.

На територията на гр. Русе не функционира друг общински басейн, който да задоволява обществените потребности на спортни клубове, както и на гражданите, които желаят да плуват в свободното си време. В тази връзка определяне правото на ползване и часовия график следва да се извършва по критерии, определени от Общината и съобразно социалната политика на Община Русе, насочена към гражданите. Това е и причината, поради която се предлага имотите да бъдат предоставени за управление на ОП „Спортни имоти“. С предоставянето се цели по-пълноценното използване на имота, по отношение на поддръжката му, обновяване на материалната база и по-доброто управление на сградата. Финансовите средства, необходими за прилагане на новата уредба, ще бъдат предвидени в бюджета на предприятието. В резултат от приемане на настоящото решение се очаква по-добро управление на сградите и осигуряване на възможност всички спортни клубове, а и отделни граждани да практикуват плувни спортове“, казват от общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари