Община Русе отново ще стопанисва басейна на Спортното училище

0
Ще бъдат удължени работните часове на плувната база
Ще бъдат удължени работните часове на плувната база

Ще бъдат удължени работните часове на плувната база

Общината да стопанисва басейна, разположен в сградата на Спортното училище в Русе– това гласуваха общинските съветници на заседанието си след получено писмо от спортния министър. Предложението му е в резултат на инициираните от общинското ръководство срещи с него, свързани с големия интерес към съоръжението, липсата на регламентирани графици за тренировки и целящи предотвратяване на бъдещи конфликти между заинтересованите страни.

Община Русе ще поеме отговорност както за материалната база на басейна, така и за изготвянето на график на трениращите. Организирали сме среща с техни представители, за да направим, така че нуждите на всички да бъдат удовлетворени”, заяви кметът Пенчо Милков.

За целта ще бъдат удължени работните часове на плувната база. Приоритет за ползване ще бъде даден на трениращите кану-каяк и гребане в Спортното училище, а останалите часове ще бъдат разпределени между спортен клуб “Триатлон-Далян”, Клуба по плувни спортове “Ирис” и занятията за деца с увреждания, провеждани от Илиян Русев-Скури.

Предложението на министъра включва Община Русе да поеме отговорност и за боксовата зала и приземните помещения - част от сградата, в която се намира басейнът.

Кметът настоя, че тези зали са естествена част от училището и следва то да се грижи за тях, а не Общината.

Общината ще стопанисва басейна, защото той има и социални функции”, заяви Пенчо Милков.

Според него превръщането на боксовата зала в общинска би затруднило тренировките на възпитаниците на училището и ще натовари допълнително общинския бюджет.

Въпреки призива на кмета, директорът на Спортно училище “Майор Атанас Узунов” Деница Великова взе решението да изпълни волята на министъра, с което стана ясно, че Община Русе ще стопанисва цялата сграда с всичките ѝ прилежащи помещения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук