Пенчо Милков отличи спортистите на месеца в Русе

2
Седмокласникът Пресиян Трифонов и осмокласникът Стефан Стефанов от Спортното училище получиха отличието на кмета
Седмокласникът Пресиян Трифонов и осмокласникът Стефан Стефанов от Спортното училище получиха отличието на кмета Снимка: Община Русе

Седмокласникът Пресиян Трифонов и осмокласникът Стефан Стефанов от Спортното училище получиха отличието на кмета

Двама възпитаници на СУ „Майор Атанас Узунов“ – седмокласникът Пресиян Трифонов и осмокласникът Стефан Стефанов, бяха отличени за „Спортист на месеца“ от кмета на Община Русе Пенчо Милков.

Възпитаникът на Спортното училище, който е и състезател на Спортен клуб по джудо „КАНО - Русе“ - Пресиян Трифонов, получи отличието за месец септември. Седмокласникът завоюва златен медал на 13-ия международен турнир по джудо за деца и кадети „Ботева Слава“. Ученикът е многократен медалист от републикански и международни турнири.

Стефан Стефанов от Спортен клуб по борба „Юнак - Локомотив“ с треньор Сава Савов стана „Спортист на месеца“ за месец октомври, излъчен от ръководството на Спортното училище. Осмокласникът спечели първо място на Международния турнир по борба за юноши в категория до 100 кг в Кишице, Словакия.

„С гордост и радост научих за вашите впечатляващи спортни постижения, които ви донесоха заслужените отличия за спортист на месеца. Вие сте пример за връстниците си, а успехите ви са награда за постоянството и труда ви“, поздрави ги кметът и им пожела имената им да продължават да носят поводи за гордост на техните семейства, клубове, училището и на всички русенци.

Инициативата за „Спортист на месеца“ е на директора на Спортното училище Евгени Недев. Тя бе подкрепена от Община Русе, като целта й е да се отличават не само доказани в спорта състезатели, но и тези, които са показали отлични резултати в учебния процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Хахахахахахахах
    Барабар Пенчо с Мъжете (Народна поговорка).Да си ходи при Кобрата на село и да се скрие за вовекивеков. Амин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари