Омар Аднан: Признавам се за виновен, но нямах спирачки

2
Организаторът на трафика е турски гражданин, заяви той в съдебната зала
Организаторът на трафика е турски гражданин, заяви той в съдебната зала Снимка: БГНЕС

Прокуратурата се усъмни във възрастта на младежа

15-годишният Омар Аднан, карал автобуса от катастрофата в Бургас, остава в ареста. Има доказателства, че е съпричастен към престъплението, информира NOVA.

Обвинен е за това, че управлявайки автобус, е предизвикал умишлено пътнотранспортно произшествие, което е довело до смъртта на двама полицейски служители. Макар и непълнолетен, е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, заявяват от Апелативна прокуратура – Бургас

Това престъпление не го направих умишлено. Когато слязох след моста, натиснах спирачка, но не стана нищо. Нямах спирачки. Признавам се за виновен, но съм непълнолетен и моля за по-лека мярка”, каза Омар в съда.

По време на делото наблюдаващият прокурор Димитър Узунов заяви, че обвиняемият казва, че се е опитал да спре. Всички свидетели обаче опровергават това. Установено е точно обратното, той е увеличил скоростта преди удара.

Определението на Окръжен съд - Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Омар е казал на служебния си адвокат, че организаторът на трафика е турски гражданин. Няма данни за български лица, които да са съдействали, допълни БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Минувач
    Освен че е на 24-5г ами и е дядо
  • 9
    1
    А, не!
    Тоя циганин е на поне 24-25 години!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари