Антрополог може да каже на колко години е Омар

0
Ако не бъдат намерени документи, ще бъдат назначени поредица експертизи, сред които и антропологична
Ако не бъдат намерени документи, ще бъдат назначени поредица експертизи, сред които и антропологична Снимка: БГНЕС

Ако не бъдат намерени документи, ще бъдат назначени поредица експертизи, сред които и антропологична

Със съдействие на Външно министерство прокуратурата в Бургас е изпратила искане до посолството на Сирия да предостави документи за самоличността на Омар Аднан - младежът, който шофирайки автобус с 47 нелегални мигранти помете полицейска патрулка и уби 31-годишния Йордан Илиев и колегата му Атанас Градев на 41 г. Сириецът твърди, че е на 15 г., но видимо изглежда по-голям.

Кървавият инцидент стана призори на 25 август, на едно от най-оживените кръстовища "Трапезица" в морския град.

"Установихме, че родителите на Омар, които са в Турция, имат издадени карти за самоличност. Омар също е пребивавал там, възможно е и той да притежава такава. Затова сме се обърнали за съдействие и към турските власти", каза районният прокурор на Бургас Мария Маркова, която е и наблюдаващ по делото за трафик на нелегални мигранти, цитирана от 24 ЧАСА. По делото освен Омар Аднан обвиняеми са още 18-годишният Ахмад Муфид и 49-годишният Абдулах Абдулахад.

Ако не бъдат намерени документи, които да установят възрастта на Омар, срещу когото има повдигнато и по-тежко обвинение - за смъртта на двамата полицаи, ще бъдат назначени поредица експертизи, сред които и антропологична.

Чрез кръвни тестове, рентгенови снимки и измерване на костната плътност експерти ще установяват каква е реалната възраст на Омар.

Докаже ли се, че той е пълнолетен, срещу него ще може да се приложи цялата строгост на закона, вместо присъдата да се редуцира, коментират юристи. По обвинението за смъртта на двамата полицаи законът предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода или дори доживотна присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    доктора
    слагайте го на стола тоз 12 годишния , остави тези доживотните.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари