Окръжен съд - Русе призна глоби за нарушения в чужбина

0
В Германия спипаха друсан шофьор, а в Австрия русенец кара с превишена скорост
В Германия спипаха друсан шофьор, а в Австрия русенец кара с превишена скорост Снимка: ThinkStock/Getty Images

В Германия спипаха друсан шофьор, а в Австрия русенец кара с превишена скорост и паркира неправилно във Виена

По две идентични дела се произнесоха днес различни състави на Окръжен съд – Русе, признавайки решения, с които в държави от Европейския съюз са били наложени глоби на двама български граждани заради извършени от тях нарушения на Закона за движение по пътищата.

При първото от тях 37-годишният Б. Е. е бил санкциониран за това, че на 16.07.2019г. управлявал лек автомобил с русенска регистрация по федерална автомагистрала 45 в Siegen посока Франкфурт на Майн под влияние на наркотично вещество /канабис/. Германските власти са постановили българският гражданин да плати общо 673,33 евро, от които 644,83 евро - наложена глоба и 28,50 евро - направени разходи по административното производство.

По второто дело засегнатото лице З. М. също е български гражданин на 55 години с постоянен и настоящ адрес в гр. Русе. Според полицията във Виена, на 11.07.2019 г. в 2,35 ч. моторно превозно средство с русенска регистрация, собственост на З. М., е било паркирано неправилно, а след това и превишило разрешената скорост с 13 км/ч. Наложената на русенеца парична санкция е в размер на 200 евро.

И двете производства в Окръжен съд – Русе са образувани след изпратени, съответно от Германия и Австрия, удостоверения за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави-членки на Европейския съюз. Съдебните състави прецениха по всяко от делата, че не са налице основания за отказ и разпоредиха българските граждани да платят левовата равностойност на наложените им глоби.

Решенията подлежат на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново, като обжалването не спира изпълнението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари