Окръжен съд – Русе отново подкрепи Сдружение „Център Динамика“

2
От неправителствената организация изработиха мартенички, които бяха изкупени и усмихнаха всички магистрати
От неправителствената организация изработиха мартенички, които бяха изкупени и усмихнаха всички магистрати Снимка: Dunavmost

От неправителствената организация изработиха мартенички, които бяха изкупени и усмихнаха всички магистрати

За поредна година Окръжен съд – Русе подкрепи жертвите на домашно насилие, закриляни от Сдружение „Център Динамика“ гр. Русе. Потребителите на тази неправителствена организация с много търпение и любов са изработили мартенички, които бяха изкупени и усмихнаха всички магистрати и служители на институцията, съобщават от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Само Минавам
    mischi, няма вменяем човек, който да подкрепя насилието! Тук влиза всякаква форма на насилие, затова и не хвърлям камък по жените (майките), това също е насилие. Древно правило гласи: „Когато дадеш чук на някой, то той започва да търси наковалня”. Когато държавата в пълно противоречие с „общественият договор” (всички писани закони), започне преимуществено да предава деца от една генетична група в друга – това вече е геноцид и няма как да не срещне съпротива. Държа да подчертая, че съпротивата, на първо място, е задължителна, а на второ място, е следствие на насилието от държавата (официалната формулировка е „държавен тероризъм”). Къде е коренът на проблема? Твърдо съм против, държавата да раздава „чукове” на база „генетичните различия на спорещите родители”. Това не само е директна колизия със закона, но и е в противоречие с всички ценности на човечеството. Факт е, че от както съществува човечеството, мъжете и жените са живели в любов и разбирателство, доказателство за което сме всички ние. Дори и да се фокусираш в последните 2 000 годни, пак е нямало проблем, никой не е пречел на Клеопатра да бъде легитимна владетелка на Египет. Проблемът се появява последните 300 години, именно от запад и именно с цел маргинализация (социално изключване) на жените. Концепции като Kinder, Küche, Kirche (Деца, Кухня, Църква) са непознати за нас. Нима някой е пречел на баба Тонка или Райна Касабова (първата жена, участвала в боен полет) – тук може да се изброява с дни, списъкът е дълъг с достойни български жени и майки, които имат дейно участие в социалният живот в България. От 50 годни подобна маргинализация на жените се опитва да бъде наложена и в България. Ако желаеш погледни отчетите на UNICEF – точно това пише между редовете. Ако искаш и погледни и Eurostat, от там ще ти кажат, че физическото насилие е едноцифрен процент в семейната среда. А какво можем да кажем за насилието на държавата над 50% от българското население (бащите)? Пак ще те призова да изгледаш клипа от долният пост. Момчетата го описаха много правилно: Майката може да е хероиново зависима, но е достатъчно да каже на съда „лекувам се, и искам да си гледам детето”, а ти може да си най-добрият баща на планетата, но съдът, пак ще даде родителските права на майката, а ти ще си видиш потомството, ако китката на майакта е на правилната страна. Така е в България! Този подход на властта не помага за повишаване на раждаемостта. Тъй като и аз имам опит в сферата, ще кажа, че именно заради такава глупави упражнения на властта, тези бащи повече няма да правят деца, няма да създадат и семейства, не защото са лоши, а защото държавата ги изтласка в тази позиция. За мен това е национално предателство! Този идиотски подход, ще ни претопи като нация.
  • 2
    7
    mischi
    Не е мое мнение, а опит, събиран в продължение на 22 години работа с институции. Жертви на насилие са и деца, а тук на запад има и домове за мъже - жертви на насилие. Но статистиката показва, че съотношението е около 25 дома за жени и 1 дом за мъже. Защото жените са по-малко склонни към физическа агресия. Смятам, че е прогрсивна тенденция и е България да се появяват институции, защитатващи жертвите на насилие. Едно време беше простащина - жените биваха бити и трябваше да се срамуват от това, вместо насилниците да се срамуват. А те прибягват до насилие, защото са нищожества - хора, които не са постигнали нищо в живота си, посягат на по-слаби от тях, защото така се чувстват силни и значещи. За 22 години съм имала средно по 10 такива случая на година, от различни националности, но мотивът е винаги един и същ. Оставете обясненията от читанките, вижте какво показва живота.
  • 3
    6
    Пак ли
    Властолюбивата феминистка от Динамика дето тормози персонала си, а се бори срещу насилието.н
  • 6
    5
    Само Минавам
    mischi, наистина не влагам личен елемент. Разговарял съм с Деана Димова, имам й телефона, завършва на *503 (или поне това което имам), знам къде живее. Никога не съм поставял въпросът на лична основа, не мога да кажа и че е лош професионалист, но продължавам да твърдя, че позицията ВИ е фундаментално грешна. Концепцията която прилагате е от миналото хилядолетие, когато на село е имало 5 моми и 10 левента. Да, тогава нещата може и да са се решавали така - никой не помни какво е било. Сега в XXI век, безплатните сайтовете за запознанства са повече от сайтовете за цветя, безплатните порносайтовете са в пъти повече от сайтовете на вскичи университети на планетата. Светът стана много по-малък, хората въртят "виртуална любов" с Австралия, женят чрез интернет, там се запознават и границите на "селото", се преминават за милисекунди. Всичко което може да иска човек, може да го намери в или чрез интернет. Няма никаква логична причина един мъж да пребие жена си, освен ако не е застрашено поколението му (това се учи по биология в началните класове). Жени под път и над път, все по-млади и все по-хубави, граници вече не съществуват в избора. Но когато застрашете потомстовото на бозайник - очаквайте бой, при това здрав бой. Точно това разбират хората и затова не ВИ оказват съдействие. ВИЕ от друга страна го тълкувате като примитивизъм - което не само не е вярно, но смятам и че е манипулативно. Продължавам да твърдя, че целият цирк е за децата, а не за "жената" - стара ВИ е методологията. Тук мога да постна и "Поредният РАЗВЕДЕН! - Историята на един баща" - https://www.youtube.com/watch?v=6XbTU7PPtX8 , на няколко седмици е клипа и показва до какви предели на "равенство" между половите сме постигнали. Моля, изгледай го 3 часа е, но ще разбереш как изглеждат тези НПО-то през мъжката гледна точка и ще разбереш, как се чете горната новина и инициативите на Център "Динамика".
  • 6
    4
    Само Минавам
    Понеже съм от глупавите, да попитам по друг начин: Център "Динамика", преди МВР, следствие, прокуратура и съд ли е, или първо полиция, следствие, прокуратура, съд и след това Център "Динамика" или паралено - пишем жалба в МВР, след което търчим до Център "Динамика" и там да пишем още една жалба? Нищо лично, опитвам си да си изясня схемата. И още нещо под: "жертвите на домашно насилие" да се разбира само жени жертви, но не и мъже жертви, предполагам, защото не са човешки същества? Предполагам за мъжете няма закрила за тях има затвори. Предполагам, също така, че вече сме достигнали заветното равенство между половете.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари