Огромен аквариум наводни центъра на Берлин

0
Над 1 милион литра вода заедно с части от фасадата на сградата са излетели на улицата
Над 1 милион литра вода заедно с части от фасадата на сградата са излетели на улицата Снимка: АП

Над 1 милион литра вода заедно с части от фасадата на сградата са излетели на улицата

Гигантски аквариум в берлинския хотел „Дом акуаре“ се пръсна, като наводни и блокира централния столичен булевард „Карл Либкнехт“, предадоха осведомителните агенции, цитирани от БТА.

25-метровият цилиндричен аквариум, наречен „Сий лайф“, бе най-големият в света, приютяваше над 1500 тропически риби от 80 различни вида и бе е популярна туристическа атракция.

Около 5:45 ч. сутринта се е чул силен трясък, след което над 1 милион литра вода заедно с части от фасадата на сградата са излетели на улицата, съобщават местните медии.

Повече от 100 служители на аварийно-спасителните служби на Берлин бяха веднага изпратени на мястото на инцидента. Има поне един пострадал, каза говорителят на полицията Мартин Щралау. Движението по централния булевард е спряно. Причината за аварията все още не е установена.

Хотелът „Дом акуаре“ се намира в близост до площад Александер плац и прочутата телевизионна кула.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари