Огнян Донев ще придобие 19-те аптеки "ФармаСтор"

0
КЗК пусна сделка на "Софарма"
КЗК пусна сделка на "Софарма"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката, в рамките на която Софарма Трейдинг АД придобва дейността на аптеки "ФармаСтор".

Следващата стъпка е обектите на фирмата да бъдат обединени в групата на SOpharmacy.

Намерението на "Софарма" бе обявено още през март тази година, но през юни КЗК реши да забави решението си, за да проведе задълбочено проучване. В крайна сметка регулаторът даде "зелена светлина" и компанията на Огнян Донев ще придобие контрол върху 19-те аптеки "ФармаСтор" в София и Бургас.

Обединението на SOpharmacy и "ФармаСтор" ще осигури по-силна пазарна позиция на двете вериги, така че да могат в още по-голяма степен да удовлетворяват нарастващите потребности на българските пациенти от качествени здравни услуги", посочиха от "Софарма" в официалното си съобщение за сделката.

"Обединението ще донесе и по-голям мащаб за операциите на "Софарма Трейдинг" АД в ритейл сегмента на аптечен пазар", допълват от фирмата.

Към момента на обявяване на сделката "ФармаСтор" има 19 обекта в София и Бургас, като развива дейност в страната от 12 години. От своя страна SОpharmacy държи 21 аптеки, разпределени в столицата, Пловдив, Бургас и Кюстендил.

"Софарма Трейдинг" е създадена през 2006 година чрез обединяването на пет дистрибуторски фирми. Освен аптеки в България от 2015 година фирмата отвори и такива в Сърбия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари